30 oktober 2010

oneindig fietsen

lievelingstaart






















Deze taart is overheerlijk en mooi!

Ingrediƫnten

  • 250 gr speculaas en spritskoeken met pure chocolade
  • 90 gr echte boter
  • 2 pakjes vanillesuiker
  • 125 g bloemsuiker
  • 25 cl verse room
  • 10 g gelatine (blaadjes)
  • sap van 1 citroen of limoen (50 Ć  60 ml)
  • rodevruchten


BEREIDINGSWIJZE

Week de gelatine in koud water.

Verpulver de koeken* met een deegrol
(*steek koeken in een diepvrieszakje om niet heel de keuken te moeten opkuisen...)
Verdeel dit mengsel op de bodem van de springvorm,
overgiet met boter,
en duw plat met een lepel.
Zet dit even in de koelkast.

Breng 1dl water aan de kook,
los er de suiker in op samen met de uitgeknepen gelatine.
Laten afkoelen, tot het lichtjes stold.

Meng de kaas met citroensap en vanillesuiker,
en voeg hierbij het gelatinemengsel.

Klop de room half op, en spatel luchtig onder het kaasmengsel.
Giet in de vorm.

Zet de taart nu in de frigo.

Haal de taart na een paar uur uit de frigo,
en garneer hem met rode vruchten.
Verwijder de springvorm > en klaar!